Viikon Uutiskirje

TILAA UUTISKIRJEEMME

- saat viikottaiset luomupoimintamme ja tarjouksemme aina suoraan sähköpostiisi


Luomumansikoiden ennakkotilaus!

Kotimaisten Super hyvien luomumansikoiden ennakkotilaus on avattu!

Luomumansikat kypsyvät näillä näkymin viikoille 28 ja 29 (8.-21.7.).
 

Viikon 28 toimitukset ovat keskiviikkona 10.7. ja

viikon 29 toimitukset ovat keskiviikkona 17.7.

Mansikoilla on rajoitettu saatavuus ja säävaraus.

Mansikat myydään tilausjärjestyksessä niin paljon kuin marjoja riittää. Saatavuus vahvistetaan tilaajille toimituspäivää edeltävänä iltana.

 

Mahdolliset lisätoiveet toimitusajasta voi laittaa tilauksen lisätietokenttään tai viestillä makupiste@gmail.com

Toimitusvaihtoehtoina tarjoamme 24/7 noutopisteen Liiterissä Sörnäisten Tukkutorilta (Työpajankatu 2, 00580 Helsinki), noutopisteen Laajasalon Kukkakioskilta ke klo 16-18 (Jussaarenkuja 2, 00840 Helsinki) ja kotiinkuljetukset Kanta-Kaupunki / Pohjois-Helsinki / Itä-Helsinki (5,90€/tilaus)Luomumansikkamme tulevat Makumarjan tilalta. Näin he kertovat itsestään:

"Makumarja on Kouvolan Elimäellä sijaitseva luomutila. Erikoistumme luomumansikan viljelyyn, mutta tilalla viljellään myös mm. luomuvehnää ja -rypsiä. Tilamme sijaitsee n. 5km päässä Elimäen kirkonkylältä, Mettälän kylässä.

Tilaamme ovat aikaisemmin viljelleet Kauko ja Maire Akkanen. He perustivat tilan v. 1956, kun saapuivat karjalaisina evakkoina Elimäelle. Vuodesta 1990 tilan isäntänä on ollut maanviljelijä Jyrki Akkanen.

Meille on tärkeää pitää luonto puhtaana ja mansikat maistuvina. Luomuviljely on omavaraista ja tasapainoista maanviljelyä, joka mahdollisimman pitkälle perustuu paikallisiin luonnonvaroihin ja jossa viljelytoimet sopeutetaan vallitseviin luonnonoloihin. Luomutuotannossa kemiallisia torjunta-aineita ei käytetä. Rikkakasvit kitketään käsin ja tuholaisten torjuntaan käytetään vain luomuviljelyyn sopivia keinoja.

Taimet on istutettu muovikatteeseen, mikä aikaistaa satoa ja pitää marjat puhtaina. Kaikki peltomme ovat tihkukastelujärjestelmässä, jolloin vesi pumpataan mansikkapenkin sisään, jotta kastelu ei huuhtele ja pehmitä marjoja."

Luomuviljelyssä tilamme on ollut vuodesta 2010."
 

MAKUPISTE <3 MAKUMARJA

 


Aiemmat Viikon Uutiskirjeet