Viikon Uutiskirje

TILAA UUTISKIRJEEMME

- saat viikottaiset luomupoimintamme ja tarjouksemme aina suoraan sähköpostiisi


Uutiskirje 22.2.2019


 

Heipä hei ja hyvää uutta tilausviikkoa, on jälleen viikkotilauksen aika.

Maanantaihin klo 12 mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan tuttuun tapaan keskiviikkona, torstaina ja perjantaina 27.-29.2.

Nyt kauppa-autossa ovat mukana myös ajalla 15.-25.2 tehdyt tilaukset Hyvämäen erikoishilloista ja marja- ja täysmehuista.

Tällä tilausviikolla meillä on ihanan paljon kotimaisia pientuottajien tuotteita! 

 


Hyvämäen hillot ja mehut (Elimäki)

Hillojen, marjamehujen ja täysmehujen pitkä erikoistilausaika alkoi siis viikko sitten perjantaina ja jatkuu vielä nyt maanantaihin 25.2. klo 12 asti.

Kaikki tilatut Hyvämäen mehut ja hillot toimitamme 27.-29.2.

 


Feri's Sausages (Helsinki)

Ferin raakamakkarat maistuvat grillattuina, paistettuina sekä uunissa valmistettuina!

Makupisteen asiakkaat ovat ihastuneet Ferin raakamakkaroihin sekä uskomattoman maukkaisiin kasvispihveihin. Tilaa nyt Makupisteen laajasta valikoimasta Ferin raakamakkarat, riistapyörykät ja Ferin kasvispihvit.

Raakamakkaroiden valmistus

On monta tapaa valmistaa täysin raaoista makkaroista täydellisesti grillattuja/paistettuja makkaroita. Jos grillaaminen ei onnistu, voimme käyttää kypsentämiseen joko paistinpannua tai uunia. Pienemmät määrät (1-5) on helpointa paistaa pannulla. Kun makkaroita on enemmän, käytämme uunia.

PAISTINPANNULLA

Kuumenna liesi matalalle tai keskilämmölle

Erottele/leikkaa makkarat toisistaan, jos ne ovat kiinni ketjussa ja laita pannulle

Laita puoli kuppia vettä pannulle, ja peitä kannella

Jätä höyryttymään noin 10 minuutiksi, käännä makkaroita välillä tai heiluta pannua, etteivät ne tartu kiinni

Tee reikä hammastikulla jokaiseen makkaraan (Älä rei´itä liikaa, jottei makkaroista tule kuivia)

Noin 10 minuutin jälkeen kaada pois ylimääräinen neste tarvittaessa

Lisää lämpöä ja paista kuori ruskeaksi noin viidessä minuutissa.

Varmistaaksesi kypsyyden, puolita makkara ja tarkista onko läpikypsä

"Täydellisen" valmiin makkaran sisälämpötila on 71°C

UUNISSA

Lämmitä uuni 150–180°C. Mitä alhaisempi lämpö, sitä pidempi paistoaika. Liian kuuma uuni kuitenkin kuivattaa makkarat.

Erottele/leikkaa makkarat toisistaan, jos ne ovat kiinni ketjussa. Laita ne uunipannulle, jossa on reunat (nesteiden valumisen estämiseksi). Lisää puoli kuppia vettä.

Jätä makkarat uuniin noin 45 minuutiksi.

Poista liiallinen neste puolen tunnin paistamisen jälkeen, muuten kuoresta tulee sitkeä.

Lisää valmistusohjeita Ferin sivuilla

Katso myös maukkaat reseptit makkaroiden lisukkeeksi.  Paprikamakkaran kaveriksi sopii esimerkiksi erinomaisesti helppo linssimuhennos.


Mama Mem’s (Helsinki)

Mama Mem’s Tuoretofut valloittavat!

Ihanat, käsintehdyt tuoretofut kasvattavat suosiotaan kerta kerralta, kun ne ovat tilausvuorossa. Niinpä niitä saakin meiltä nyt joka toinen viikko!

Tämä tuoretofu on saamamme asiakaspalautteenkin mukaan hyvää ja helppo valmistaa mm. pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää maukkaita reseptejä löytyy Mama Mems reseptipankista.

“Luomusoijapavut, etikka ja vesi – näistä yksinkertaisista ja puhtaista aineksista valmistetaan Mama Mem's Tuoretofu

Klikkaa tästä ostoskoriin Mama Mem s tuoretofu, luomu 300g tai Mama Mem s tuoretofu, luomu 600g



 


Inka paahtimo (Voikkaa)

“Kahvi merkitsee hetken”

Suosiotaan kasvattavat jatkuvasti myös pienen Inka paahtimon kahvit.

Kiitosta olemme saaneet mm. kahvin tuoreudesta, täyteläisistä aromeista ja siitä, että Inka paahtimon kahvit saa valita omalle kahvinkeittimelleen sopivalla jauhatusasteella!

Inka paahtimon kahvit - TILATTAVISSA NYT!

Inka Paahtimon Brazil Santos Kahvi

Inka Paahtimon Ethiopia Gelana Abaya Kahvi

Inka Paahtimon Honduras Marcala Organic

Inka Paahtimon Peru Chanchamayo Organic Kahvi

Inka Paahtimon Peru Yanesha Organic Kahvi



Maukasta, aitojen makujen täyteistä viikkoa!


Toivottaa Makupisteen tiimi,
Kati ja Nella



Aiemmat Viikon Uutiskirjeet