AJANKOHTAISTA!

19.3.2020

Hei Ystävät,

Olemme olleet Makupisteessä nyt koko alkuvuoden viikkotilausten osalta toimitustauolla ja pohtineet jatkoa kaikilta eri kanteilta. Aika on ollut haastavaa, rakkaasta lapsesta ja arvokasta työtä tekevistä suomalaisista pientuottajista kun on kyse, siksi viestintä ja lopullisen päätöksen tekeminen otti odotettua pidempään. 

Helmikuussa teimme kuitenkin päätöksen pysyvästi lopettaa viikkotoimitukset ja silloin kypsyttelimme ajatusta tehdä edelleen silloin tällöin kuivataratilauskierroksia ja lisäksi aika ajoin erilaisia sesonkitoimituksia (marjat, taimet, jouluruuat jne.)

Olimme suunnitelleet ensimmäistä kuivatavaratilauskierrostamme maaliskuulle sisältäen tutut, luomuisat Ruokakomeron perustarpeet sekä Ekologiset pesuaineet ja kosmetiikan 

Samaan aikaan kuitenkin koko maailmaa kohtasi pandemia ja todellinen poikkeustila, joka on ajanut monet, erityisesti pientuottajat- ja yrittäjät, todella ahtaalle - puhumattakaan sen kaikista muista vaikutuksista yhteiskunnallisesti ja yksilötasolla. 

SIKSI MAALISKUINEN RUOKAKOMERON TÄYDENNYSVIIKKO MUUTTUIKIN POIKKEUSTILAVIIKOKSI!

Me koitamme aina tilanteessa kuin tilanteessa tuoda ympärillemme iloa ja valoa, ja siksi saimme idean tarjota luomutukkujen perusvalikoiman (Ruokakomeron perustarpeet sekä Ekologiset pesuaineet ja kosmetiikka) lisäksi mahdollisuutta tukea sekä kotimaisia pientuottajiamme että paikallisia pienyrittäjiämme, joista monet ovat pulassa pandemian kerrannaisvaikutusten takia.

Nyt jos koskaan nämä ahertajat tarvitsevat täyden tukemme.

Otimme siksi mukaan myös valikoiman rakkaiden pientuottajiemme ja pitkäaikaisten yhteistyökumppaniemme tuotteita. 

Tilaathan näitä PIENTUOTTAJIEN TUOTTEITA nyt kerralla enemmän ja näin samalla autat heitä vaikean ajan yli ja osaltaan antaa kiitos heille, että meidän ei tarvitse olla peloissamme täällä kotimaassa ruuan loppumisesta.

Tilattavissa ovat tutut suosikit

Valitettavasti paljon toivottuja luomumunia emme tähän kohtaa saa, luottotoimittajillamme on kanaryhmien vaihto käynnissä ja munia ei riitä tällä hetkellä.

Lisäksi haluamme auttaa kaikkia paikallisia pienyrittäjiä ja tarjoamme myös heidän tuotteita ja palveluja ostettavaksi helposti kauttamme (suurimmalla osalla kun ei ole omaa verkkokauppaa). Ostamalla PIDÄ PAIKALLISESTA! -tuoteryhmästä autat Laajasalolaisia paikallisia pieniä toimijoita, jotta voimme nauttia heidän palveluista myös sen jälkeen kun poikkeustila on ohitse.

Olemme lisäksi iloisia, että tilauskierroksemme helpottaa nyt myös erityisesti riskiryhmäläisiä ja kotikaranteenissa olevia. Kun saat ostokset kotiisi tuotuna tai noutopisteestämme, et joudu asioimaan ostohysterian keskellä marketeissa etkä muutenkaan altistamaan itseäsi virukselle. Pakkaamme kaikki tuotteet suojakäsinein eivätkä tuotteisiin koske muut kuin Makupisteen tiimi. Halutessasi voimme jättää tilauksen oven taakse, täysin ilman kontaktia.

Tilausaikaa on maanantaihin 23.3. asti, toimitukset ovat torstaina 26.3.

Voit valita joko kotiinkuljetuksen tai noutopisteemme Sörnäisten Liiterissä tai Laajasalon Kukkakioskilla.

Pidetään toisistamme huolta! Toivotamme kaikille, tsemppiä ja voimia poikkeuksellisten aikojen yli!

toivottaa, Makupisteen tiimi

Olemme kuvassa Kolin luomutilan ihanan Jukka-isännän kanssa.
P.S. kuva on viime keväältä, tänä vuonna pidämme kahden metrin turvavälin