Joulukalat

Jouluvalikoimassamme on Tukkutorin Kalan upeaa kotimaista kalaa suoraan kalastajilta ja norjalaisen perus kassilohen sijaan, luomurehulla ruokittua antibioottivapaata islantilaista lohta.

Miksi yhteistyökumppanimme on Tukkutorin Kala?

Kaikki tuotteet ovat rakkaudella itse käsin tehtyjä. Reseptit ovat Michelin-tähti ravintoloissa aikaisemmin työskennelleen keittiömestarimme Markuksen ja kalamestari ”Kala-Kallen” käsialaa. Kala-Kalle on intohimoinen kulinaristi ja Tukkutorin Kalan perustaja jolla on yli 20 vuoden kokemus, ainutlaatuiset yhteydet huikeisiin raaka-aineisiin ja ollut monellakin tapaa suunnan näyttäjä suomen kala-alan kärkipaikoilla.

Savustamme myymälässämme joka päivä aivan uunituoretta lohta, siikaa ja nieriää. Suurin osa savukaloistamme on siis samana päivänä savustettua – tuoreempaa ei markkinoilla ole. Savu-uunimme on perinteinen, aidolla leppäpurulla toimiva uuni mikä on nykyään aika harvinaisuus! Suurin osa muualla myytävistä savukaloista tehdään nykyään ”nestesavulla”.

Tuotteiden alkuperä on tiedossa ja kunnioitetaan ainutlaatuisella tavalla. Tarkka kalastuspaikka ja kalastajan nimi ovat tiedossa pyydetyssä villikalassa ja mm. muikun-, siian-, silakan- ja hauenmädissä. Esimerkiksi villiä suomalaista siian mätiä löytyy kolmelta eri alueelta. Kotkasta, kalastaja Antero Halonen, Pyhämaalta, kalastaja Veikka Aalto ja Inarijärveltä, kalastaja Arto Mero. Miten olisi villiä lohta ja siikaa raakana, graavattuna tai kylmäsavustettuna? Tai hienon herrasmiehen, Arto Meron Inarijärven kaloista salaisilla resepteillä valmistetut sinappisiika, sipulisiika ja tomaattihauki?

Myös viljeltyjen kalojen laadun, tuoreuden ja alkuperän eteen olemme tehneet hieman enemmän kuin muut. Upean makuista ja terveellisempää Islantilaista lohta jota on ruokittu vain luomurehulla ja kaloja ei ole rokotettu antibiooteilla. Jopa ”perus” norjalainen kassilohi on tuotteena viety maksimiin: kala tulee meille päivittäin kokonaisena ja fileoimme sen joka aamu itse. Näin tiedämme kalan tarkan nostopaikan ja voitamme tuoreudessa pari-kolmekin päivää verrattuna tukuista saatavaan valmiiseen fileeseen.

Tuotteet